Get Adobe Flash player

Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις

 

Είναι δύσκολο να μάθω να χορεύω;

Χορό μπορούν να κάνουν όλοι ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία ή τη σωματική τους διάπλαση. Όλοι οι καλοί χορευτές διδάχθηκαν ή εκπαιδεύτηκαν. Το να μάθετε χορό στις σχολές μας είναι τόσο εύκολο όσο και να περπατάτε.

Δεν έχω χορέψει ποτέ ξανά στη ζωή μου...

Λοιπόν, γι' αυτό υπάρχουμε εμείς !!! Το μόνο πράγμα που χρειαζόμαστε απο εσάς είναι η θέληση. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τα υπόλοιπα ! Σας εγγυόμαστε πως ακολουθώντας τις συμβουλές και τις οδηγίες μας, μπορείτε να φτάσετε σε ένα υψηλό χορευτικό επίπεδο μέσα σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα ! Δέν χρειάζεται να ανυσηχείτε για την χορευτική σας εξέλιξη, το κάνουμε εμείς για εσάς !!!

Θα πρέπει να έχω πολύ καλή φυσική κατάσταση για να αρχίσω χορό ;

Αυτός λοιπόν είναι ένας μεγάλος μύθος. Στην πραγματικότητα, πιο πιθανό είναι να συμβεί το αντίθετο !! Θα αποκτήσετε καταπληκτική φόρμα και φυσική κατάσταση μαθαίνοντας χορό ! Στη BOLERO ακολουθούμε έναν απλό κανόνα.  Εμείς ασχολούμαστε με την τέχνη του χορού και, σαν αποτέλεσμα αθλούμαστε, γυμναζόμαστε, διασκεδάζουμε, επικοινωνούμε και γενικότερα περνάμε υπέροχα σαν ομάδα... Το σημαντικό είναι πως, όλα αυτά έρχονται σαν αποτέλεσμα της χορευτικής μάθησης και εξάσκησης.

Δεν ξέρω τίποτα από χορό. Μήπως θα νιώθω άβολα;

Όχι. Στις Σχολές Χορού BOLERO επιδιώκουμε να βοηθάμε τους μαθητές να αισθανθούν άνετα και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση προσαρμόζοντας πάντα την εκμάθηση στο επίπεδο και τις ικανότητες του μαθητή.

Μπορώ να ασχοληθώ με ένα μόνο χορό ;

Φυσικά. Εσείς θα μας περιγράψετε τους χορούς που σας αρέσουν, τις ανάγκες και τα θέλω σας, και εμέις θα σας συμβουλεύσουμε ποια χορευτικά τμήματα και προγράμματα ταιριάζουν καλύτερα σε αυτά. Τα τμήματα, μπορεί να εστιάζουν σε ένα ή και περισσότερα είδη χορών !

Μέσα σε πόσο χρονικό διάστημα θα μάθω να χορεύω;

Αυτό εξαρτάται από τους χορούς που θέλετε να μάθετε και το στάδιο που θέλετε να φτάσετε. Κατά μέσο όρο μετά απο 8 με 12 μαθήματα θα μπορείτε να κινήστε στην πίστα.

Ποιά είδη μαθημάτων γίνονται στη σχολή ;

Μπορείτε να μάθετε χορό με τρείς τρόπους : Ομαδικά Μαθήματα Ιδιαίτερα μαθήματα Συνδιασμό και των δύο παραπάνω !! Ο τρόπος που θα διαλέξετε να κάνετε χορό είναι καθαρά δική σας επιλογή !! Μαζί θα συζητήσουμε τις ανάγκες σας. Πόσο από τον ελέυθερο χρόνο σας θέλετε να αφιερώσετε στο χορό, με ποιά είδη χορού. Αυτοί καθώς και πιθανοί άλλοι παράγοντες θα μας κάνουν να αποφασίσουμε το χορευτικό πρόγραμμα που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σας. Και... μην ξεχνάτε πως επειδή οι ανάγκες σας, το καθημερινό σας πρόγραμμα και γενικότερα η ζωή μας μεταβάλλεται... μπορείται ανα πάσα στιγμή να αλλάξετε το πρόγραμμα σπουδών σας, ώστε πάντα ο χορός να είναι η ευχάριστη νότα στην καθημερινότητά σας !!!

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθω χορό; Να κάνω ιδιαίτερα ή ομαδικά μαθήματα?

Προτείνουμε να κάνετε και ιδιαίτερα και ομαδικά μαθήματα. Στα ιδιαίτερα μαθήματα θα μάθετε τα σχολικά βήματα των χορών που έχετε επιλέξει και το ιδιαίτερο στυλ κάθε χορού. Συμπλήρωμα των ιδιαιτέρων μαθημάτων αποτελούν τα ομαδικά μαθήματα , όπου διδάσκονται αναλυτικά η τεχνική, το σωστό παρουσιαστικό, η ισορροπία, το ιδιαίτερο στυλ του κάθε χορού και όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν ένα καλό χορευτικό αποτέλεσμα. Ο συνδυασμός ομαδικών και ιδιαίτερων μαθημάτων και η επιπλέον πρακτική εξάσκηση  είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε σωστά αλλά και γρήγορα.

Έχω φορτωμένο πρόγραμμα, προλαβαίνω να κάνω μαθήματα;

Οι σχολές μας λειτουργούν καθημερινά από τις 10:00 π.μ έως τις 22:00 μ.μ .Υπάρχει λοιπόν ελεύθερο ωράριο φοίτησης, πράγμα που σημαίνει πως αναλόγως με το προσωπικό σας πρόγραμμα και το πόσο χρόνο θέλετε να αφιερώσετε για το χορό σας μπορείτε να κανονίσετε τα μαθήματά σας στη συχνότητα και στη διάρκεια που βολεύει εσάς.

Πόσα μαθήματα πρέπει να κάνω την εβδομάδα;

Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Ορισμένοι μαθητές κάνουν μία φορά την εβδομάδα και άλλοι περισσότερες φορές. Εμείς θα δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα σύμφωνα με το στόχο σας και προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας.

Πόσο ικανός θα είναι ο δάσκαλος μου;

Όλοι οι δάσκαλοι των σχολών μας έχουν περάσει από ένα ολοκληρωμένο σύστημα εκπαίδευσης σε όλα τα είδη χορού. Έχουν κάνει εκατοντάδες ώρες προπόνησης, έχουν περάσει από εξετάσεις και σε τακτικά χρονικά διαστήματα συνεχίζουν την επιμόρφωσή τους με σεμινάρια πάνω σε νέες εξελίξεις σε θέματα χορού. Έχουν τις γνώσεις, την ικανότητα και το πάθος να σας κάνουν το είδος χορευτή που θέλετε να γίνετε. Να είστε σίγουροι πως οι δάσκαλοι που έχουν επιλεγεί για εσάς είναι επαγγελματίες και οι καλύτεροι στο χώρο.

Οι δάσκαλοι της σχολής σας είναι πτυχιούχοι;

Όλοι οι δάσκαλοι είναι πλήρως καταρτισμένοι με πολυετή διδασκαλική εμπειρία στο αντικείμενό τους, κατέχουν διπλώματα διδασκαλίας από διεθνώς ανεγνωρισμένες οργανώσεις (I.D.T.A.,   W.D.C. κλπ) ενημερώνονται διαρκώς λαμβάνοντας μέρος σε σεμινάρια σε Ελλάδα,και γενικότερα στο εξωτερικό.

Οι χοροί διδάσκονται στην αυθεντική τους μορφή και πώς πιστοποιείται αυτό;

Όλοι οι χοροί διδάσκονται σύμφωνα με τον διεθνώς ισχύοντα κανονισμό, π.χ. βηματολόγια, τεχνικές, κανόνες κ.λ.π. Όλοι οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα, εξεταζόμενοι από ειδική επιτροπή, να λάβουν διπλώματα από τη διεθνώς ανεγνωρισμένη οργάνωση Ι.D.T.A. (International Dance Teachers Association) και να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους ανάλογα με το επίπεδό τους (ερασιτεχνικό-επαγγελματικό)

Χρειάζομαι παρτενέρ για να μάθω χορό;

Όχι. Εάν δεν έχετε παρτενέρ, τα ομαδικά μαθήματα είναι έτσι δομημένα ώστε να εξασκείστε χορεύοντας με τους συμμαθητές σας και προπαντός να βελτιώνετε τη τεχνική σας. Στα ιδιαίτερα μαθήματα, εάν δεν έχετε παρτενέρ, ο/η δάσκαλος/α έχει το ρόλο του παρτενέρ. Στα εκπαιδευτικά μας party, θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε και να χορέψετε με πολλά άτομα,το δάσκαλο ή με τη δασκάλα σας, καθώς και με τους υπόλοιπους συνεργάτες των σχολών όλα τα είδη χορού.

Τι χρειάζεται να φοράω στα μαθήματα;

Να φοράτε άνετα ρούχα και μαλακά παπούτσια. Τα παπούτσια με δερμάτινες σόλες είναι προτιμότερα ενώ τα αθλητικά δεν ενδείκνυται.

Θα χρειαστεί να αγοράσω ειδικά ρούχα ή παπούτσια για να ξεκινήσω ;

Όταν χορεύετε, μπορείτε να φοράτε οτιδήποτε σας κάνει να αισθάνεστε άνετα και δεν δυσκολεύει την κίνησή σας. Στη διάρκεια των μαθημάτων, εσείς θα καταλήξετε εάν αυτό θα είναι ένα παντελόνι, μία φούστα, ένα πουκάμισο, μία αθλητική φόρμα ή ακόμα και το jeans σας! Όταν μιλάμε για παπούτσια, στην αρχή θα διαλέξετε εσείς ποιό ζευγάρι από αυτά που ήδη έχετε σας βολεύει και χορεύετε μέσα σ' αυτό πιο άνετα. Μετά βέβαια, θα σας συμβουλεύσουμε να πάρετε ένα ζευγάρι παπούτσια ειδικά φτιαγμένα για το είδος του χορού με το οποίο θα ασχολέιστε. Αυτά θα κάνουν την χορευτική σας εξέλιξη πιο γρήγορη, το χορό σας πιο ακριβή και γιατί όχι, θα εκτοξεύσουν την αυτοπεποίθησή σας στην πίστα ! Τα χορευτικά παπούτσια βρίσκονται σε διάφορες μάρκες και τιμές, οπότε θα είναι πολύ εύκολο για εσάς να βρείτε εκείνο που θα ταιριάζει καλύτερα στο γούστο και το πορτοφόλι σας !!!

Που μπορώ να χορεύω εκτός της Σχολής;

Ευκαιρίες για χορό έχετε όπου σας κάνει κέφι! Μερικά μόνο παραδείγματα είναι σε πάρτι, κλαμπ, γάμους, εταιρικές εκδηλώσεις  κλπ.

Μπορώ να γίνω επαγγελματίας καθηγητής χορού ;

Φυσικά..!! Εκτός από ερασιτεχνικά προγράμματα, η σχολή προσφέρει και επαγγελματικά, τα οποία αναδεικνύουν νέους καθηγητές χορού. Το να γίνει κάποιος επαγγελματίας χορευτής και καθηγητής χορού απαιτεί πολλά προσόντα και δεξιότητες. Τα καλά νέα είναι πως οι Σχολές BOLERO μπορούν να σας τις παρέχουν όλες. Διαλέγοντας και φοιτώντας σε ένα από τα επαγγελματικά προγράμματά μας, μπορείτε να ξεκινήσετε την καινούρια καριέρα του καθηγητή χορού αρκετά σύντομα ! Δάσκαλος χορού είναι ένα επάγγελμα που ταιριάζει απόλυτα σε ανθρώπους που αγαπούν τη μουσική, το χορό και τη κοινωνικότητα! Μπορείτε να ξεκινήσετε αύριο κιόλας. Η BOLERO Dance θα σας δώσει τις κατάλληλες γνώσεις ώστε να πάρετε το χορευτικό σας δίπλωμα και εγγυώνται την άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση στις σχολές χορού BOLERO!!

Μπορώ να ασχοληθώ με το χορό σαν άθλημα ;

Για εμάς ο χορός δεν είναι μόνο ένας τρόπος έκφρασης ή μια μορφή τέχνης. Είναι και ένα άθλημα. Στη BOLERO Dance όλοι οι καθηγητές είναι παράλληλα και ενεργοί αθλητές, έχοντας πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα !! Ακριβώς γι αυτό είμαστε ειδικοί στο να προπονούμε ζευγάρια για latin και ballroom διαγωνισμούς, και solo χορευτές ή groups για oriental και hip hop διαγωνισμούς αντίστοιχα. Έχουμε τη γνώση και την ικανότητα να σας φτάσουμε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Από εσάς ζητάμε τη θέληση και την όρεξη για δουλειά !!!

Μπορώ να ξεκινήσω μαθήματα οποιαδήποτε στιγμή;

Και βέβαια μπορείτε ! Οι μαθητές ξεκινούν καθόλη τη διάρκεια του έτους. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς δημιουργούνται νέα τμήματα τα οποία μπορείτε να παρακολουθείσετε. Ειδικά για τα ιδιαίτερα μαθήματα, ο μαθητής μπορεί να ξεκινήσει όποτε επιθυμεί. Οποιοδήποτε στιγμή της χρονιάς και αν αποφασίσετε να ξεκινήσετε την ενασχόλησή σας με το χορό, είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχθούμε! Οπότε, η καλύτερη περίοδος για να αρχίσετε χορό είναι.... αύριο !!

Ποιο είναι το επόμενο βήμα για να αρχίσω χορό?

Το επόμενο βήμα είναι να σηκώσετε το ακουστικό του τηλεφώνου και να κλείσετε το πρώτο σας δοκιμαστικό μάθημα το οποίο είναι δωρεάν. Το δωρεάν μάθημα έχει το σκοπό να σας ξεναγήσει στην μαγεία του χορού ώστε να επιλέξετε τους χορούς που θέλετε να ακολουθήσετε.