Get Adobe Flash player

Οφελη Χορου

Ο ΧΟΡΟΣ ΜΕΤΟΥΣΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ.!!!ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ,ΝΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΙ, ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟ.......ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ!!!!

Ο χορος μας βοηθα να αναπτυξουμε και να παρουμε τα απαραιτητα στοιχεια για να ξεφυγουμε απο την καθημερινοτητα να διωξουμε το αγχος να αναπτυξουμε την αισθηση της αυτοπεποιθησης και της ψυχικης ισορροπιας!!! Μας Βοηθα στην κινηση στην εκφραση στην απελευθερωση του κορμιου και εξαπτει την δημιουργικη σκεψη και φαντασια μεσα απο τις τεχνικες αυτοσχεδιασμου και της χορογραφιας!!!!Ο Χορος μας βοηθα επισης να χαλαρωσουμε να παρουμε την ενεργεια το παθος την ασκηση και να διατηρησουμε το σωμα μας υγιες νεανικο και σε καλη φυσικη κατασταση!! Επομενως ο χορος συμβαλει στην αναζωογονηση της ψυχικης γαληνης στην καλη υγεια στην αυξηση των καρδιαγγειακων λειτουργειων και το σωμα αποκτα αρμονια στην κινηση,ευλιγισια, χαρη, ελεγχο στην εκφραση στην ταχυτητα στην ισορροπια και κρατα την κινητηκοτητα σε υψηλα επιπεδα!!

Δυναμώνει το σώμα, ισορροπεί την ψυχή!

O χορός γεννήθηκε από πολλές και διαφορετικές ανάγκες του ανθρώπου: να ξορκίσει τους φόβους του, να εξευμενίσει τους θεούς, να εκφράσει τον έρωτά του και κυρίως να επικοινωνήσει. Από τότε, πολλά πράγματα άλλαξαν, ο χορός όμως παραμένει ακόμα πανταχού παρών. Έχετε παρατηρήσει ότι ορισμένες φορές, στο άκουσμα μιας ρυθμικής μουσικής, δεν μπορείτε να αντισταθείτε στον πειρασμό του λικνίσματος; Μελέτες δείχνουν ότι ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται τους δυνατούς ήχους σαν απότομες μετακινήσεις και προσπαθώντας να ισορροπήσει το σώμα, του δίνει εντολή για κίνηση. Όλη αυτή η διαδικασία προκαλεί, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μια έντονη αίσθηση ευχαρίστησης που πλημμυρίζει τον οργανισμό. Λόγος ικανός για να εντάξετε το χορό στη ζωή σας.

O χορός -μαζί με το κολύμπι- είναι μια από τις καλύτερες αεροβικές ασκήσεις. Αυξάνει το ρυθμό του μεταβολισμού, βοηθάει στις καύσεις του οργανισμού και επομένως συμβάλλει στην απώλεια κιλών. Έχει μάλιστα υπολογιστεί ότι 90" χορογραφίας διαγωνιστικού τύπου (υψηλού δηλαδή επιπέδου) ισοδυναμεί με 800 μέτρα σπριντ! Αν πιστεύετε ότι χορεύοντας γυμνάζονται μόνο τα πόδια, καιρός να αναθεωρήσετε. Όσο εσείς απολαμβάνετε το ρυθμό της μουσικής, όλες οι μυϊκές ομάδες του σώματός σας καταβάλλουν τη δική τους προσπάθεια. Η συστηματική ενασχόληση με το χορό βοηθά στη σύσφιγξη των κοιλιακών, δυναμώνει τον κορμό και γυμνάζει τα άκρα, ενώ παράλληλα χαρίζει ευλυγισία. O μαθητής διδάσκεται να συντονίζει τα διάφορα μέλη του σώματός του, αποκτώντας αρμονία στην κίνηση. Επίσης, μέσα από το χορό, διδάσκεται κανείς να στέκεται και να περπατάει σωστά, ελέγχοντας το σώμα του. Όλα αυτά επιτυγχάνονται και με τη βοήθεια της διαφραγματική αναπνοής, που ισχυροποιεί την καρδιά και διευρύνει την ελαστικότητα των πνευμόνων. Τα οφέλη, όμως, δεν είναι μόνο σωματικά. Η μουσική συμβάλλει στην ψυχική ισορροπία και ο χορός είναι μια δυνατότητα έκφρασης, μια διέξοδος από την καθημερινότητα και το στρες.

ΟΦΕΛΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΡΟ

Πολλοί μαθαίνουν χορό για ποικιλία λόγων: Άλλοι θέλουν να ξεκινήσουν ένα καινούριο χόμπι, άλλοι επιθυμούν να χάσουν βάρος, άλλοι ίσως επιθυμούν να αυξήσουν την αυτοπεποίθηση τους, και άλλοι να έχουν μια πιο διασκεδαστική κοινωνική ζωή. Οι σχολές BOLERO σας προσφέρουν την δυνατότητα να κάνετε τους στόχους σας και τα θέλω σας πραγματικότητα.

Περισσότερη διασκέδαση και ικανοποίηση

Το πρώτο πράγμα που ανακαλύπτετε, είναι πόσο διασκεδαστικό είναι το να μάθετε να χορεύετε. Ο ρυθμός, η ατμόσφαιρα, οι κινήσεις, η μουσική, έρχονται όλα μαζί να κάνουν την μάθηση του χορού, μια από τις καλύτερες εμπειρίες που είχατε ποτέ.

Άσκηση και απώλεια βάρους

Μελέτες έχουν δείξει, ότι οι κοινωνικοί χοροί χρειάζονται τόση ενέργεια όσο και το να τρέχει ή να κολυμπάει κάποιος. Χορεύοντας νιώσε και εσύ υγιέστερος, δυνατότερος, χάσε κι εσύ βάρος διασκεδάζοντας. Η άσκηση έχει γίνει, ένας από τους καθοριστικούς λόγους που οι άνθρωποι κάνουν κοινωνικό χορό. Οδήγησε και εσύ τον εαυτό σου να είναι υγιέστερος χορεύοντας!

Κάνε καινούριος φίλους

Μαθαίνοντας να χορεύεις, είναι σίγουρο ότι αυτή η γνώση θα μείνει μαζί σου για πάντα. Τα οφέλη και η δυνατότητα που παρέχει ο χορός να δημιουργούνται καινούριες γνωριμίες και φιλίες, δεν θα χαθούν ποτέ.

Χαλάρωση του άγχους και τόνωση της αυτοπεποίθησης

Η σωματική προσπάθεια που καταβάλλετε στον χορό, καθώς και η χορευτική ατμόσφαιρα, δημιουργούν έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους σωματικής και ψυχολογικής χαλάρωσης. Ο κοινωνικός χορός είναι ο καλύτερος τρόπος χαλάρωσης, ενώ ταυτόχρονα εξασκείτε το χόμπι σας.

Καλυτέρευση της εμφάνισης σας

Ναι, η χαρά της μάθησης του χορού, αναμφισβήτητα, αναγάγει οποιαδήποτε μορφή της ζωής σας. Θα μάθετε να στέκεστε καλύτερα, να νιώθετε υγιέστερα, και θα αποκτήσετε πιο πολύ αυτοέλεγχο σε οτιδήποτε κάνετε. Ο χορός είναι η μόνη πραγματική απασχόληση που καλυτερεύει την σωματική και πνευματική διάθεση μας.

Δείτε την κοινωνική σας ζωή να γίνετε πιο ευχάριστη και διασκεδαστική

· Αποκτήσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση

· Ανακαλύψετε ότι εκφράζεστε απόλυτα από τον χορό

· Εκτονώνετε όλη την ένταση της ημέρας

· Δημιουργήσετε καινούριες γνωριμίες και καινούριους φίλους

· Καλυτερεύει γενικότερα η υγεία σας

· Νιώσετε πιο άνετοι σε κοινωνικές εκδηλώσεις

· Βρείτε τον ιδανικότερο τρόπο άσκησης που πάντα ψάχνατε

· Κάνετε τον καβαλιέρο ή την ντάμα σας πιο χαρούμενη

· Διασκεδάζετε στα πάρτυ και στις κοινωνικές εκδηλώσεις που πηγαίνετε

· Νοιώσετε τον εαυτό σας πιο χαλαρό

· Ξεχωρίζετε στις πίστες χορού!